Udekorowałam je masą na bazie masła budyniu i jajek aromatyzowaną sokiem z pomarańczy i otartą skórką. Na wierzch dołożyłam też kawałek owocu, żelka i posypkę..Wyglądają niezgorzej :P
SKŁADNIKI NA MUFFINY:
- 1 szklanka coli
- 150g stopionej margaryny
- 2 jaja
- 1 szklanka mąki
- 1 szklanka cukru
- 1 opakowanie cukru waniliowego
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 4 łyżki kakao
SKŁADNIKI NA MASĘ:
- 1 masło
- 1/2 szklanki cukru
- 2 jaja
- 250ml mleka
- 5 płaskich łyżek mąki
- otarta skórka z pomarańczy
- 3 łyżki soku z pomarańczy
DODATKOWO:
- 2 owoce kiwi
- opakowanie żelków w kształcie serduszek
- posypka cukrowa-kolorowa
Do miski z płynnymi składnikami przesypać sypkie i niedbale wymieszać...Niech was nie zdziwi konsystencja ciasta..powinna być dość rzadka. Ciasto przekładamy do foremki wyłożonej papilotkami i napełniamy do 2/3 ich wysokości.
Po lewej muffiny z colą a po prawej tęczowe babeczki |
Z mąki i mleka ugotować budyń i ostudzić. Jajka ubić z cukrem na parze do momentu aż zgęstnieją , dodać międzyczasie otartą skórkę z pomarańczy wymieszać i także ostudzić. Masło utrzeć na puch i dodawać na przemian po łyżce masy budyniowej i jajecznej. Pod koniec dodać sok z pomarańczy. Dla efektu można dodać pomarańczowego barwnika spożywczego..ale to nie jest konieczne.
Masę przekładamy do szprycy z nałożoną końcówką do robienia dużych gwiazdek i wyciskamy spiralnie masę na ostudzone babeczki. W każdą wtykamy półplasterek kiwi..po jednym żelku i całość delikatnie posypujemy posypką cukrową.
Wstawiamy na noc do lodówki tak aby masa stężała. Gotowe.