Wszystko to posypane serem żółtym i zapieczone w piekarniku.
Smaczna pikantna przekąska.
Składniki na około12 sztuk
- 2 kęski piwne lub 2 ugotowane udka
- 1/2 puszki kukurydzy
- 1/2 puszki czerwonej fasoli
- 150g sera żółtego
- 1 czerwona papryka
- 1 średnia cebula
- 2 duże łyżki ketchupu pikantnego
- 1 łyżka przecieru pomidorowego
- przyprawa meksykańska do smaku (ja dodałam 1 płaską łyżeczkę i było ok ..ale ktoś może sobie sypnąć więcej jak lubi bardziej ostre)
- 1 łyżka oleju do smażenia
- ewentualnie sól.
Ponadto:
- 12 sztuk słonych naleśników..takich jak do krokietów..
- tłuszcz do formy
- 200g sera do zapieczenia.
Wszystko dokładnie wymieszać. W razie gdyby masa była zbyt sucha dodać jeszcze trochę ketchupu.
Powstałą masą nadziewamy naleśniki. Kładziemy czubata łyżkę farszu na naleśnik i zawijamy jak gołąbki.Układamy w natłuszczonej formie jedną warstwę i posypujemy startym żółtym serem. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180'C przez 25 minut.
Jedyny feler jakiego się dopatrzyłam to to że góra naleśników jest chrupiąca tak jak powinna..a spód jest miękki przez co jest utrudniony transport dania z naczynia żaroodpornego na talerz.Reszta rewelacja.
<3 <3 <3
OdpowiedzUsuńprzy okazji zapraszam do mojej pierwszej akcji :)
Więcej na blogu
zielonakuchnia.blogspot.com