Tak wygląda po przekrojeniu.. |
Wiem że już pisałam to po tysiąc razy że tym razem się przyłożę to tej diety i na obietnicach się kończyło...tym razem myślę że będzie inaczej..czuje moc kochani..czuję moc!!! Więc niech moc będzie ze mną bo powtarzam program szybki :P
Od rana jestem nakręcona i coś majstruję..próbuje nowych przepisów na muffiny i eksperymentuje z już wypróbowanymi...dodaję dodatkowych składników .
dziś po raz pierwszy robiłam muffiny na spodzie brownie z serem i malinami z przepisu do którego link dała mi kiedyś Agata z zaprzyjaźnionego forum na dieta.pl..na pierwszy rzut oka to wydawało mi się to bardzo pracochłonne więc przepis odchodził w odstawkę..ale dzisiaj moja energia musiała być spożytkowana więc pracochłonne przepisy są jak najbardziej wskazane.
Przepis źródłowy znajduje się tu pod filmikiem...co prawda ja dopiero teraz oglądam ten filmik i śmiem stwierdzić że przepis z filmu nieznacznie różni się od tego opisanego pod spodem..ale kto chce lepiej niech obejrzy bo ja zrobiłam zupełnie inaczej..na całe szczęście wyszły :)..tyle że ja z tej porcji zrobiłam 12 mufinek i brownie było więcej niż serka (nie tak jak na filmie)..ale to szczególik :P
Dlatego opisze jak robiłam je ja;
SKŁADNIKI
- 100g masła
- 40g kakao ( ja dałam 3 łyżki)
- 100g brązowego cukru (ja dałam pół na pół z białym bo akurat brązowy mi "wyszedł")
- 2 jajka
- 100g mąki pszennej
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 3 łyżki powideł śliwkowych
- 150g-200g sera twarogowego śmietankowego (np.zmielonego jak na sernik)
- 3 łyżki białego cukru
- 1 białko jaja
- pół łyżki mąki ziemniaczanej.
- mrożone lub świeże maliny ..mogą to być też inne owoce jagodowe.
Dodać dżem śliwkowy lub inną konfiturę, cukier, jajka, przesianą make z proszkiem do pieczenia. Wszystko dokładnie wymieszać.
Do miski wyłożyć twaróg, dodać mąkę cukier i białko jajka (które ja nie potrzebnie ubijałam na pianę).
Formę do mufinek wyłożyć papilotkami napełniać je do połowy masą czekoladową..u mnie wyszła bardzo gęsta i było jej znacznie więcej niż pół papilotki dlatego serową warstwę zrobiłam z 150g serka.Na wierzch powciskać po 3 maliny i tak przygotowane muffiny piec w nagrzanym do 175'C piekarniku przez 25-30 minut
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz