poniedziałek, 10 lutego 2014

Sałatka z selera naciowego z surimi






 Kochani powracam z nowym przepisem  na fantastyczną sałatkę którą ostatnio zawojowała moim podniebieniem. Próbowałam jej w wersji podstawowej czyli seler+ surimi, jednak ja wzbogaciłam ją o dwa dodatkowe składniki czyli kukurydzę i czosnek..teraz jest wg mniej bardziej ZADZIORNA..i oczywiście nie można się po niej całować ;P co w moim wypadku nic nie zmienia :)
 
Składniki:
  • pęczek selera naciowego
  • opakowanie paluszków krabowych SURIMI (250g)
  • kukurydza konserwowa (puszka 300g)
  • 2-3 ząbki czosnku
  • 2 łyżeczki sosu koperkowo-ziołowego np. Knorr (suchego)
  • sól, pieprz do smaku
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego lub śmietany



  1. Seler umyć i pokroić w plasterki
  2. Paluszki krabowe także pokroić w 0.5cm plasterki
  3. Kukurydzę odsączyć z zalewy , dodać do selera i surimi
  4. Do majonezu dodać jogurt naturalny/śmietanę, sos koperkowo-ziołowy i przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Całość dobrze wymieszać i dodać do reszty składników. 
  5. Sałatkę doprawić solą i pieprzem..przed podaniem można ją schłodzić. 

 

2 komentarze:

  1. Ominęłam, tego posta, nie wiem jak, ale bywa. Kusisz taką sałatką, a paluszki krabowe juz od jakiegoś czasu za mną chodzą :) Pyszności!!!

    OdpowiedzUsuń